Blog Krazy Kangaroo Zwolle

Hoe word ik freerunner?

Alsof het haast geen moeite kost, zo lijkt het als mensen, jong en oud, aan freerunnen doen. Freerunnen is een heuse sport. Het is namelijk de bedoeling dat je zo sierlijk mogelijk over obstakels gaat. En zo spring je van obstakel naar obstakel. Freerunnen is wat ze noemen echt een urban sport. Een sport die je in de stad doet. Maar voordat je 100% zeker weet dat je van obstakel naar obstakel kan springen, is het goed om eerst heel veel te oefenen bij een trampolinepark, zoals Krazy Kangaroo in Zwolle.

Om goed te kunnen freerunnen heb je een flinke dosis basistechniek nodig. Dit leer je bijvoorbeeld tijdens onze uren Tips&Tricks. Voordat je bij ons komt trainen kun je ook al heel veel filmpjes op Youtube kijken. Om de basis van het freerunnen goed onder de knie te krijgen, is het belangrijk dat je eerst het een en ander leert op de trampoline. Bijvoorbeeld: hoe je salto’s maakt. Heb je al heel wat uurtjes bij ons doorgebracht? Dan kun je de tricks die je kunt buiten gaan proberen. Eerst op het gras en als je dat heel goed kan dan kun je doorgaan naar de stenen. 

Van A naar B
Als je bij Krazy Kangaroo de zaal in stapt, zal je zien dat er niet een heel duidelijk parcours aanwezig is. Op de Ninja-baan na, natuurlijk. Maar dat komt omdat freerunning niet hetzelfde is als een parcours afleggen. Bij een parcours afleggen wil je zo snel mogelijk van punt A naar punt B. Maar zo werkt het niet bij freerunning. Want hierbij wil je namelijk zo sierlijk mogelijk van punt A naar punt B komen. Met ingewikkelde sprongen en stoere stunts. Dat is wat we noemen vaults. Dit zijn allemaal verschillende manieren om over de obstakels heen te komen. 

Veilig oefenen en leren
Waarom oefenen in een trampolinepark? Freerunnen vergt heel wat kracht. Je moet tenslotte hoog genoeg springen voor zo’n driedubbele flikflak. Om dat te trainen is het fijn om een extra steuntje in de rug te krijgen van onze trampolines. Daarnaast hebben wij Jumprangers die jou kunnen helpen om de tofste tricks te leren. En ze weten alles af van veiligheid. Want je kunt het beter op onze meevierende trampolines oefenen en dan buiten op de stenen. En daarnaast vind je bij ons in de zaal verschillende obstakels waarover je heen kunt springen of op kunt springen. Maar dan met een extra beschermlaag eromheen. Perfect om te leren freerunnen!

Kom jumpen tijdens de Krazy Tricklessen
De snelste weg om freerunner te worden, is wanneer je komt jumpen tijdens de Krazy Tricklessen in Zwolle. Hier leren de Jumprangers je bijvoorbeeld een salto, een schroef of een barani. Deze lessen zijn voor iedereen! Beginner of gevorderd. Je kan je aanmelden via de website