Blog Krazy Kangaroo Zwolle

Blog: Meer beweging voor je kind?

Kom jumpen bij Krazy Kangaroo!

We weten natuurlijk allemaal wel dat bewegen een essentieel onderdeel is voor het gezond laten opgroeien van je kind. Een gezonde tegenhanger van bijvoorbeeld gamen en snoepen, kan trampolinespringen zijn. Het verbrandt niet alleen calorieën als sneeuw voor de zon, het versterkt ook de spieren, vergroot het concentratievermogen en het vermindert stress. In deze blog vertellen we jou waarom springen een superleuke én goede sport is voor jouw kind. Lees je mee?

Dat een kind moet bewegen, is ondertussen 100% bewezen. Maar daarnaast is het voor een kind ook heel belangrijk dat hij of zij zijn of haar energie kwijt kan. Lekker ravotten, spelen, springen, nieuwe trucjes leren… Trampoline springen is zoveel meer dan het verbranden van calorieën. Het betekent nieuwe vriendjes maken, zelfvertrouwen creëren door het leren van nieuwe toffe trucjes en tricks. Spanning en stress van school loslaten. Mentaal gezien, vinden wij deze onderdelen nét zo belangrijk als het fysiek laten bewegen van een kind. 

Voordelen van trampolinespringen voor kinderen

Daarnaast zitten er ook lichamelijk voordelen aan trampolinespringen. Zo is de kans op bijvoorbeeld blessures minder groot dan bijvoorbeeld bij voetballen, hockey en judo. Dat komt omdat de gewrichten, die bij kinderen nog soepeler en zachter zijn dan bij volwassenen, haast niet worden belast. Dit komt door de vering van de trampoline. Tel daar nog de ontwikkeling van de spieren bij op én het creëren van meer conditie, en je begrijpt dat trampolinespringen een mooie sport is voor kinderen. 

Speciale springuren bij Krazy Kangaroo 

Misschien stel je jezelf nu wel de vraag: maar is trampolinespingen wel écht een sport? Is dat niet gewoon iets voor de leuk? Een perfect uitje voor kinderfeestjes? Trampolinespringen bij Krazy Kangaroo is zeker ook gewoon een heel leuk uitje. En het is perfect voor kinderfeestjes. Dat is allemaal ook zeker waar. Maar je kunt bij ons ook speciale uren komen springen. Er staan altijd mensen in de zaal om toezicht te houden op de kinderen die springen, maar tijdens deze speciale uren zijn er ook trainers die helpen met het leren van nieuwe trucjes en tricks. We hebben zelfs uren speciaal voor de allerkleinste kinderen. 

Tijd om te komen jumpen

Wil je weten of trampolinespringen iets is voor jou kind? Dan nodigen we je van harte uit om lekker een uurtje (of twee) te komen springen! Door de corona-maatregelen gaat dat nét even anders dan normaal. Dat betekent dat ouders tijdelijk niet kunnen springen, maar kinderen gelukkig wel. Zij zijn welkom en onze Jump Rangers houden natuurlijk goed een oogje in het zeil. Veiligheid vinden wij erg belangrijk. Je kunt vooraf de veiligheidsregels doorlezen wanneer je een online een afspraak maakt voor springen bij Krazy Kangaroo!