Afbeelding Okke & Pi

Okke & Pi

Hallo, wij zijn Okke de beer en Pi het ruimtewezen en wij vinden samen op avontuur gaan het leukste wat er is! Okke woont in een bos op aarde en is dol op pannenkoeken en poffertjes. Pi is een vrouwelijk ruimtewezen, ze racet met haar raket langs verschillende planeten. Pi heeft een magische voelspriet op haar hoofd waardoor ze van alles kan laten vliegen.

Als Pi op een dag met haar raket door het heelal racet gebeurd er iets onverwachts. De brandstofmeter van Pi haar raket is helemaal leeg. Ze schiet in een vaart naar beneden en komt uiteindelijk neer op aarde.

Okke zit heerlijk pannenkoeken te eten in het bos, maar dan ziet hij plots een lichtflits. Wat kan dat zijn? Hij ziet de lichtflits dalen. Okke is zo benieuwd dat hij zijn pannenkoeken laat vallen, zijn rugtas pakt en op zoek gaat naar de lichtflits. Het is voor Okke een heel avontuur om bij de plek te komen waar de lichtflits terecht kwam. Hij moet klimmen over een vulkaan, een afgesloten poort open maken, al tijgerend door een kleine tunnel kruipen en een trap bouwen van blokken.

  • Paspoort met leuke spelletjes
  • Okke & Pi app
  • Zing mee op YouTube met de Okke & Pi liedjes
  • Zing mee op Spotify, Deezer en Apple Music met de Okke & Pi liedjes

Opeens ziet Okke een grote raket in het gras staan. Daarnaast zit een klein groen wezentje, het is Pi. Okke wilt haar een hand geven, maar ze heeft geen handen, ze heeft alleen een groene voelspriet. Pi is verdrietig, de brandstof van haar raket is op en ze is vergeten wat de juiste brandstof is. Ze vraagt Okke om haar te helpen en dit wilt hij maar al te graag. Ze proberen van alles als brandstof; hout, bladeren, bloemen en zelfs zand maar niks werkt. Wat moeten ze nu? Het is al laat en ze hebben ook geen eten meer. Maar Okke had zijn rugtas meegenomen met nog een paar pannenkoeken voor onderweg, hij besluit deze te delen met Pi. 

Pi schrikt van een vogel en oeps, haar pannenkoek belandt in de raket. Maar tot hun grote verbazing begint de raket weer geluid te maken. Okke & Pi hebben de brandstof gevonden. De raket van Pi werkt op pannenkoeken! Nu gaan ze op zoek naar de ingrediënten om genoeg brandstof te maken voor de raket. Als ze alle ingrediënten gevonden hebben en de raket klaar is om weer te vliegen vraagt Pi of Okke ook mee wilt. 

Samen stappen Okke en Pi de raket in en de motor wordt gestart, op naar een volgend avontuur. Wil jij met Okke en Pi mee op het avontuur? Kom dan spelen in één van onze Avontura’s. 

Hier vind je alle accommodaties waar je op avontuur kunt met Okke & Pi: