Kinderactiviteiten Hoogeveen

Top 10 uitjes met kinderen in Hoogeveen

Wij hebben een lijst samengesteld van de 10 leukste uitjes om te doen met kinderen in de omgeving van Hoogeveen. Hierbij is gelet op indoor en outdoor activiteiten en is rekening gehouden met de kosten van de uitjes. Door middel van deze lijst vind je gegarandeerd een leuk uitje met je kinderen!

1. Funzone Hoogeveen

Waar je ook kijkt, bij Funzone zie je overal speelpleinen, elk met een eigen thema. Kinderen in de leeftijdscategorie van 0 t/m 12 beleven in Funzone de leukste avonturen met de mascottes Okke & Pi. Geniet van puur speelplezier! 

Betreed de wijde wereld van Funzone. Hier zijn jij en je vriendjes aanbeland in het grootste indoor speelparadijs van Hoogeveen. Dat betekent heel veel avontuur! Ontdek hier de leukste spellen en attracties in alle hoeken en gaten!

Reserveer hier bij Funzone Hoogeveen:
https://avontura.dewi-online.nl/iframe/club/473/reservations/activities

 

2. Escape Room the basement

Ga samen met heel de familie een leuke escape room bezoeken in Hoogeveen. Zorg ervoor dat je op tijd ontsnapt om te winnen. Escaperoom The Basement is een initiatief van drie Drentse ondernemers die geïnspireerd raakten toen ze zelf met het fenomeen in aanraking kwamen.

Klik hier om naar de site van Escape Room the Basement te gaan:
https://www.westerbergen.nl/escaperoom-the-basement

3. De Drentse koe

Bent u op zoek naar een overdekte speeltuin in Drenthe (ook wel binnenspeeltuin genoemd)? Naast onze speelweide hebben wij ook een maisdoolhof en een speelschuur welke recentelijk uitgebreid is. Daarmee is de Drentse Koe uitgegroeid tot een mooie speelboerderij en tot een perfecte gelegenheid voor een dagje uit.

Klik hier om naar de site van De Drentse Koe te gaan:
https://drentsekoe.nl/

4. Slagharen

Zin om met je vrienden en familie samen erop uit te trekken en nieuwe herinneringen te maken? Kom een dagje uit naar attractiepark Slagharen. Ieder seizoen waan je je van het ene avontuur in het ander. Val van 40 meter hoogte naar beneden in de Free Fall en voel de frisse wind door je haren in de Gold Rush.

Klik hier om naar de site van Slagharen te gaan:
https://www.slagharen.com/nl

5. Ontdekhoek Hoogeveen

In de Bibliotheek Hoogeveen vind je een grote werkplaats: de Ontdekhoek! Hier ga je zelf aan de slag met meer dan 30 proefjes. Tijdens dit uitje maak je op een leuke en leerzame manier kennis met techniek! Ontdek hoe je een dijk bouwt, muntjes vormt, zeilbootjes laat varen, je eigen button ontwerpt, heerlijk geurende zeepjes maakt en nog veel meer. De Ontdekhoek staat klaar om door jou uitgeplozen te worden!

Klik hier om naar de site van Ontdekhoek Hoogeveen te gaan:
https://www.ontdekhoekhoogeveen.nl/

6. Cobus speelkasteel

Cobus heeft zijn eigen Speelkasteel waarin je heerlijk kunt klimmen, klauteren en glijden. Maar het bijzondere is dat Cobus hier slaapt in zijn nest, helemaal boven in het Speelkasteel! Wil je een kijkje nemen? Dan zal je helemaal naar het puntje van de binnenspeeltuin moeten klimmen. Ouders kunnen ontspannen toekijken vanuit de zithoek terwijl de kinderen lekker spelen.

Klik hier om naar de site van Cobus Speelkasteel te gaan:
https://www.zandstuve.nl/speelkasteel-indoor-speeltuin

7. Logeren bij de boer in Fluitenberg

Kom een weekend, midweek of week logeren op de boerderij en ontmoet al haar bewoners. Voor de kinderen is er de Knuffelschuur vol leuke dieren en veel ruimte om lekker buiten te spelen. Ontdek het werk van de boer en boerin en behaal een echt boerenknechtdiploma of ga samen met boerin Tineke verse melk halen uit de melktank om samen heerlijke boerenvla te maken. De biologische melk boerderij Hoeve Sonneclaer beschikt over onder andere melkkoeien, schapen, geiten, kippen, konijnen en zelfs een alpaca.

Klik hier om naar de site van Fluitenberg te gaan:
https://www.dagjeweg.nl/tip/9563/Logeren-bij-de-boer-in-Fluitenberg-met-FarmCamps

8. Vue Hoogeveen

Is het slecht weer of heb je niks te doen? ga dan naar Vue. Vue Hoogeveen bevindt zich midden in het centrum van Hoogeveen. Deze bioscoop is al jaren lang niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Hoogeveen. Omgeven met winkels, restaurants en parkeergelegenheden op loopafstand, is dit een ideaal avondje uit. Met zijn verbouwing van enkele jaren geleden valt deze bioscoop positief op in de straat. Met 7 zalen waarvan zaal 6 een spectaculaire Dolby Atmos zaal is met levensecht geluid, is een ware beleving in deze bioscoop!


Klik hier om naar de site van Vue Hoogeveen te gaan:https://www.vuecinemas.nl/vue-cinemas/hoogeveen

9. De Kleine Tuinman

Ontdektuin De kleine tuinman is een kinderlandschap speciaal vormgegeven voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Een inspirerende rondleiding in de ontdektuin geeft je veel tips en handvatten om je eigen buitenruimte om te toveren tot een groene speelruimte. Deze tuin is niet een tuin zoals we die kennen: het is een land waar avonturen wachten. Het is een plek waar je op ontdekkingsreis gaat in een wereld vol mogelijkheden. Het is een plek waar dromen kunnen ontstaan en uitkomen.

Klik hier om naar de site van De Kleine Tuinman te gaan:
https://www.dekleinetuinman.nl/

 

10. Zwemplas schoonhoven

Is het mooi weer en wil je graag naar buiten? U kunt gratis gebruik maken het recreatiegebied bij Zaal en Party en party centrum Schoonhoven. Terwijl u geniet zon, het water en het strand is er de mogelijkheid om ijs, drinken en snacks te halen bij Zaal en Partycentrum Schoonhoven. U kunt natuurlijk ook heerlijk genieten van een drankje op ons terras.

Klik hier om naar de site van Zwemplas Schoonhoven te gaan:
https://www.drenthe.nl/locaties/2081612778/zwemplas-schoonhoven